monsoon black skifer

fra indien til dig

Når vores skifer hentes op fra stenbruddene i Indien er den kølig grå i farven. Den lever op til udtrykket at “gråt er altid pænt”. Hvis du ønsker at se den skifte til dybsort, så anbefales det er bruge en dybdeimprægnering.

Det er selvfølgelig en smagssag, om du synes bedst om den lyse eller mørke variation. Behandlingen var typisk 3-5 år.

Prisbillig og elegant

Monsoon Black skifer er en håndlavet flise forarbejdet af dygtige stenhuggere i Indien. Netop derfor er der ikke 2 fliser som er ens – enhver skiferflise er sin egen og med sit eget særpræg.

Vores naturskifer præsenteres med to vidt forskellige udtryk. Sort i sort eller sort i grå – du bestemmer selv hvordan din skifer skal være og hvordan den skal spille sammen med din haves øvrige elementer. 

Her får du en prisbillig naturskifer uden sammenligning, men stadig i den allerbedste kvalitet.

Kun kr. 379,- pr. m2

Underlag og lægning

Opbygning af underlaget til din nye skiferbelægning laves på præcist samme måde som hvis du skulle lægge betonfliser. Vi anbefaler dog inden du begynder at lægge dine fliser på sandpuden, at du river de øverste par millimeter løs igen, så dine naturskifer har noget de kan “sætte sig i”. 

Der må ikke anvendes pladevibrator. Dine nye naturskifer fliser skal blot duppes med en gummihammer, så de sætter sig lige så smukt på plads i underlaget.

På grund af den håndkløvede kant anbefaler vi en fugebredde på 5-10 mm.

Hvis der er behov for at skære i skiferfliserne, så skæres de bedst med en vådskærer eller en vinkelsliber med en diamantklinge. Der skæres ind fra bagsiden af fliserne.

Vedligehold

Natursten er belægningssten på naturens vilkår, og mange haveejere har den holdning, at stenene bare bliver smukkere og smukkere med årene. Patina er et gratis plus. Vind, vand, frost eller sne vil ikke forårsage nogen uoprettelig skade, men kunne du bedst lide skiferen da den lige var nylagt, så skal du ikke fortvivle.

Skulle du synes at dine naturskifer trænger til en rengøring pga. alger eller andet nedfalden skidt, så kan du uden problemer anvende en højtryksspuler/patiocleaner og dine naturskifer bliver som nye. Den hårde overflade giver slip på begroninger – men påvirkes ikke som sådan.

Herefter kan du overveje at anvende en dybdeimprægnering, for at give skiferen noget farve igen.

Imprægnering

Dybdeimprægneringen vi anbefaler købes hos Stonetreatment.dk og hedder “wetlook”.

Yderligere spørgsmål angående imprægneringsvæsken, kan stilles til Stonetreatment på tlf. 43 75 25 65.

Fås i mange størrelser

Skiferen lagerføres i mange forskellige størrelser. Bl.a. det populære “arkitektmønster”, som består af størrelserne 29×60 og 60×90 cm som også er vist på fotoet ovenfor. Det er helt unikt med så store størrelser på belægningssten og giver en eksklusivitet og ro som du ikke finder ved andre havefliser. Generelt kan vi sige: “Jo større sten – jo færre fuger at vedligeholde”.

Andre størrelser som vi også er lagerførende i:

Der udover kan vi også levere naturskifer på specialmål, hvis du har nogen drømme du gerne vil have gjort til virkelighed – eller hvis din have indeholder specielle udfordringer.

Men så må der påregnes en leveringstid, da der først skal findes det rette stykke råmateriale, dernæst forarbejdning og til sidst en grundig kvalitetskontrol inden det afskibes fra Indien.

Ring på tlf. 97 11 83 93 hvis du har et projekt som du går og overvejer og mangler lidt sparring til.

Rustikt, kløvet trappetrin i naturskifer - set ind fra siden.

Teknologisk Institut har testet…

Vi har importeret denne fantastiske og vedligeholdelsesfrie skifer siden 2007 og har kun haft tilfredse kunder. Nogen af disse kunder har oven i købet sendt os billeder fra deres drømmehaver – se dem her

Der udover har vi eksperternes dokumentation for den gode kvalitet af skifer fra Indien. Teknologisk Institut har nemlig testet og godkendt den til brug i de danske haver.

Så du kan roligt lægge dem i din nye drømmehave – vi garanterer for kvaliteten.

Prøvningsdokument

Er der spørgsmål til naturstensskiferen hvad enten det drejer sig om terrassen, terapihaven, den mindre hyggekrog i haven eller den nye indkørsel, så ring eller skriv til os.

Vi glæder os til at vejlede dig til den helt rigtige løsning.

Info@lithos.dk / tlf. 97 11 83 93